Uncategorized

Top 5 Girlpower series/shows op Netflix.

Dit is een post over de beste vrouwen gedreven series, women empowerment en het hebben of krijgen van een goed gevoel wanneer je deze series aan het kijken bent.

grunge-netflix-pale-pink-Favim.com-3177886

  1. Jessica Jones – De eerste en enige vrouwelijke superhero show van Marvel, Netflix. Gaat over een alcoholistische privé detective met buitengewone krachten als super sterkte. Maar de show neemt een wat meer intelligente benadering wanneer het gaat om superkrachten, deze zijn meer op de achtergrond aanwezig. Negentig procent van de afleveringen gaat over het verwerken van trauma, fysieke en mentale mishandeling en het rouwen om de dood van haar ouders. Ook de antagonist is zeer intelligent en brengt verschillende conflicten en vragen naar voren. Tot nu toe zijn er maar twee seizoenen dus het is een makkelijke serie om in te stappen. Trailer: Youtube. 
  2. Unbreakable Kimmy Schmidt – Na het kijken van de eerste trailer had ik mijn twijfels over deze komedieserie, maar na het kijken van een paar afleveringen begon ik de serie zeer leuk te vinden. De door Tina Fey bedachte serie gaat over een vrouw die werd gekidnapt en opgesloten in een bunker samen met drie andere vrouwen, eenmaal vrij bedenkt Kimmy zich om in New York te gaan wonen om opnieuw te beginnen. De serie is erg goed geschreven en de grappen zijn slim in conversaties geweven, anders had ik ook niet verwacht van de schrijfster van Mean Girls. Unbreakable Kimmy Schmidt is een echte feel good serie en zeker binge-waardig. Trailer: Youtube.
  3. The Crown – British excellence is hoe ik de serie zou beschrijven. De dramaserie gaat over de regeerperiode van koningin Elizabeth the second van het Verenigd Koninkrijk. Het verhaal begint in 1947 wanneer de koningin gaat trouwen met Philip, hertog van Edinburgh. De drama in deze serie is top notch, van de politieke problemen, naar het wilde zusje en de problemen in het huwelijk, laat koningin Elizabeth zien hoe ze dit allemaal in prachtige kleding en achtergronden weet te overleven. Trailer: Youtube.
  4. The b**** in apartment 23 – Ben jij of ken jij iemand die sassy of shady is, dan is deze serie voor jou! De serie gaat over twee vriendinnen die samenwonen in new york, de ene is een lief meisje uit midden Amerika en de ander is een stoere New Yorker met veel levenservaring, je kan je wel voorstellen dat ze vaak botsen door de tegenovergestelde persoonlijkheden. De twee komen vaak in de problemen maar er is altijd wel een leuk leermoment die de twee dichter samenbrengt. Als je van sassy one liners houdt kan je veel van deze serie leren. Trailer: Youtube.
  5. Riverdale – De mega populaire serie Riverdale zit op het puntje van de tongen van duizenden tieners wereldwijd, het is een favoriet in Nederland en staat daarom ook vaak op de trending page van Netflix. De serie gaat over een groep tieners die wekelijks op avontuur gaan en proberen te vechten voor eerlijk. Wanneer er een seriemoordenaar aan de slag is in Riverdale proberen Betty, Veronica, Archie en Jughead erachter te komen wie de dader is, Betty neemt hier voornamelijk de leiding in waardoor ook persoonlijke conflicten ontstaan. Ondanks dat dit een echte melodrama is, komt Riverdale met dagelijkse problemen waar we ons allemaal in kunnen vinden en laat hierin een flinke dosis girlpower zien. Trailer: Youtube.

Dit zijn mijn 5 favoriete Netflix series met het thema Girlpower! Ik heb deze gekozen omdat elke serie een andere soort vrouw vertoond, je hebt de stoere, jonge, machtvolle, lieve, sassy en confident vrouw. Net zoals in het echte leven zijn er veel verschillende soorten vrouwen die mainstream media niet highlight, hierbij geef ik jullie dus verschillende opties waar je je in thuis kan voelen. Ik hoop dat jullie met deze post een nieuwe serie hebben ontdekt en dat je je krachtiger, empowered voelt na het kijken van de series. Een paar honourable mentions: New Girl, Jane the Virgin, Pretty Little Liars, Reign  en Homeland just to name a few.

 

X Rach.

 

Voor meer content zoals dit volg ons op Facebook en Instagram

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s