Uncategorized

Lazy girl fit hacks pt. 2

Lazy girl fit hacks pt.2

In ons eerste artikel over fit hacks ging het veel over actief zijn en hulpmiddelen die je daarbij kunnen helpen. In dit artikel gaan we het hebben over Lazy girl fit hacks waar je niet actief voor hoeft te zijn. Dit zijn de tips and tricks die je gaan helpen bij het verliezen van die extra winterkilo’s zonder dat je ervoor hoeft te bewegen. Deze tips zijn allemaal gezond en goed voor je, het zijn meer hulpmiddelen dan een guide om af te vallen. Let’s be real afvallen is niet alles, gezond zijn en zelfverzekerd zijn is veel belangrijker en deze tips gaan je daarbij helpen.

 

Groene thee

Groene thee is een hulpmiddel dat helpt bij het verlagen van stresshormonen, het verminderen van een slecht cholesterol en het versnellen van de stofwisseling. Dit betekent dat je minder snel stress zult hebben en mentaal gezonder zal zijn, ook zal je lichaam meer energie verbruikt waardoor je sneller zult afvallen. De beste manier om dit te zien is als een hulpmiddel die je op verschillende manieren zullen helpen, maar het is jammer genoeg geen wondermiddel. Het geeft je als ware een kickstart, wat heel erg behulpzaam kan zijn wanneer je het combineert met sport. Wat bij mij het beste werkt is wanneer ik de dag rustig begin met een kop groene thee voordat ik iets heb gegeten, het eten van ontbijt doe ik meestal 15 minuten nadat ik mijn kopje groene thee heb gehad. Verder zou ik gedurende dag nog 3 kopjes thee drinken, dus 4 in totaal. Eén van die 3 kopjes thee drink ik een uur voordat ik naar bed ga, dit zorgt ervoor dat je vet verbrandt terwijl je aan het slapen bent, wat erg handig is.

groene-thee-afvallen-1014x410

Genoeg slaap

download

Natuurlijk weten we allemaal dat genoeg slaap erg belangrijk is, maar helaas hebben we daar nog moeite mee mede door social media, tv en andere elektronica. Maar waarom is het nou belangrijk om genoeg te slapen? Hoor ik je zeggen.. het is namelijk belangrijk omdat te weinig slaap veroorzaakt dat je overdag minder Leptine aanmaakt, dit is een hormoon die ervoor zorgt dat je na het eten een gevuld en verzadigd gevoel krijgt. Dit betekent dat je minder snel honger krijgt en dus minder onnodig eet. Daarbij komend zorgt te weinig slaap ook voor een hormoon dat Ghreline wat juist het tegenovergestelde doet en je dus een hongergevoel geeft. Ook zorgt te weinig slaap voor een stressgevoel en dat je hersenen minder goed functioneren, so take care of yourself! en probeer ongeveer 7 tot 8 uur slaap te krijgen.

Grapefruit

Grapefruit is een fruit dat helpt met de spijsvertering en zit vol met antioxidanten en vezels. Deze kenmerken hebben een positieve werking wanneer je wilt afvallen. Er zit namelijk een actieve stof in de grapefruit die kan aanzetten tot vetverbranding. Ik weet wat je denkt.. elke dag een grapefruit maar helaas dit kan een negatieve werking hebben voor de lever en we proberen juist gezond te blijven. Mocht je snel willen afvallen voor bijvoorbeeld een zomervakantie en dus dagelijks een grapefruit wilt eten, wordt er geadviseerd om dit niet langer dan twee weken te doen. Wat je wel gezond kan doen is het eten van grapefruit niet vaker dan 3 / 4 keer per week.

No more Pasta and Pizza

Bij deze tip kan ik bijna elke pasta en pizza loving Italiaan horen schikken van bedrog, maar het spijt me pasta en pizza zijn grote boosdoeners wanneer het gaat over afvallen. Ze hebben namelijk zoveel koolhydraten dat zelfs de afgelopen tips weinig zullen helpen. Ook betekent dit dat je een extra uur zal moeten sporten om deze koolhydraten te verbranden en dat willen we natuurlijk niet aangezien we eigenlijk helemaal niet zouden hoeven sporten met de voorafgaande tips.

Eat healthy

031217142422-thumb1Als afvallen een computerspel zou zijn dan zou deze tip een boost zijn of een 1-up, want gezond eten helpt de vorige tips gigantisch met het verbranden van de calorieën aangezien het dan voornamelijk gaat over vitaminen, mineralen en andere gezonde stoffen. Wanneer je een zak chips opent waarom niet groentechips. Als je iets wilt drinken kies water, een tip hiervoor is drinken met een rietje op deze manier geeft het je een bekend gevoel en worden je hersenen bedrogen in het denken dat het een frisdrank is. And ten almonds a day keeps the hunger away.

 

Dit waren mijn Lazy girl fit hacks pt.2. Ik zelf gebruik deze tips dagelijks en het werkt voor mij, natuurlijk zal het effect niet voor iedereen hetzelfde zijn maar ik hoop jullie met deze tips een extra idee te geven met afvallen. Keep in mind; afvallen is not everything, het gaat vooral over gezond zijn en blij zijn met jezelf. Mocht je het toch doen om af te vallen, als je het doet doe het voor jezelf. In de woorden van Rupaul “ If you can’t love yourself, how in the hell you gonna love somebody else. Amen”

 

X Rach.

 

Voor meer content zoals dit, volg ons op Facebook en Instagram

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s