Uncategorized

Gay culture 101

rainbow heart-15

In Nederland hebben we veel verschillende culturen die vrijwel allemaal een andere taal spreken, de gay cultuur in Nederland is daar niet anders in. Nederland heeft een lgbt+ of lhbt+ cultuur van ongeveer 5 tot 10 procent van de bevolking. Dit deel van de Nederlandse bevolking heeft gedurende jaren een eigen taal ontwikkeld, grotendeels uit Amerika. In dit artikel zal ik je een paar basic woorden leren die vaak voorkomen in de gay cultuur zodat je enige kennis hebt wanneer je gaat converseren met een gay individueel.

Reading – Hiermee wordt niet lezen bedoeld. Reading: is de kunst waarbij je een tekortkoming of in-correctheid(flaw) in een ander tot licht brengt. Je vertelt als het ware iemand over zichzelf, dit kan gemeen overkomen maar zolang je het slim, grappig en waar houdt, zou er geen probleem moeten zijn.

Shade – Als in Throwing Shade of Being Shady. Wanneer iemand spreekt over shade dan spreken we over een verbale actie. Shade komt voort uit Reading, het verschil tussen de twee is dat shade indirect is en Reading direct is. Shade: een uitspraak over iemand in een lichte onrespectvolle manier, ook wel een diss genoemd. Voorbeeld; Ik hoef je niet te vertellen dat je er niet uitziet, want je weet zelf dat je er niet uitziet.

RHOA-the-shade-gifDistinctSelfassuredGaur-max-1mb

The T – Als in Spill the T. The T staat voor the truth als in de waarheid, dus wanneer iemand zegt wat is the T dan bedoelen ze wat is de waarheid. The T kan ook gaan over nieuwe informatie over iets of iemand, wanneer iemand dus zegt spill the T bedoelen ze vertel me iets wat ik niet weet. Je kunt de twee makkelijk onderscheiden afhankelijk van het gesprek.

 

Fierce – Als we over Fierce spreken dan spreken we over een compliment. Fierce is heel makkelijk te beschrijven het is wanneer iets of iemand van uitzonderlijke kwaliteit is. Het heeft een beetje dezelfde betekenis als fabulous maar dan sterker.

 

Nurse – De letterlijke vertaling van Nurse is verpleegster. Verpleegsters helpen mensen, dus wanneer je Nurse roept insinueer je dat iemand wanhopig hulp nodig heeft. Dit is één van mijn favoriete worden, het is simpel en shady en je gebruikt hem afzonderlijk van andere woorden, je gebruikt het woord dus niet in een zin. Meestal wordt er “oeh Nurse!” gezegd.

product-image-33028160_addb499d-ebb5-4a41-8f90-57de193f9c1a

Dit waren een paar van mijn favoriete en basic gay cultuur woorden. Er zijn natuurlijk nog veel meer woorden die de gay cultuur gebruikt, zou je meer woorden van de gay cultuur willen leren laat het dan weten in de comments of via Social media. Hope you enjoyed en dat je iets geleerd hebt.

 

X Rach

 

Voor meer content zoals dit, volg ons dan op Facebook en Instagram

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s